19

Jan

טרנדים בתחום עיצוב המסעדות בישראל

טרנדים בתחום עיצוב המסעדות בישראל  

ביקור במסעדה היא הרבה יותר מסיפור הצורך הבסיסי של אכילה ושתיה, למעשה ביקור במסעדה נותן מענה לצורך חברתי לראות ולהיראות, לקבל ולתת, לחלוק ולהתפנק, להרשות לעצמנו יותר. ולכן אין זה פלא, שמסעדות מצליחות לשמר קהל לקוחות נאמן, להפתיע, לרגש ובעיקר ליצור לעצמן מוניטין של מקום לגיטימי למפגש אישי, חברתי או עסקי. כיצד לעצב מסעדה או בית קפה? טיפים והמלצות.

בניית הקונספט

בטרם ניגשים אל שולחן השרטוט להבנת השטח, חלוקתו, יצירת המתחמים ובחירת הריהוט ואביזרי הנוי המשלימים, יש להבין את הקונספט בו תעסוק המסעדה. בין אם מדובר על מסעדה איטלקית טורקית, גרוזינית, מסעדה לארוחות ביתיות, או מסעדה, שמגישה רק ארוחות עסקיות, מסעדת יוקרה או מסעדת פועלים. קונספט העיצוב מחויב להתכתב ישירות עם סגנון הבישול, המוצע במסעדה.

לדוגמא: עיצוב מסעדה על טהרת ארוחות צהריים בקיבוץ, יבוא לידי ביטוי במספר אזורי אכילה, המאפשרים ישיבה בצוותא, שימוש בכיתוב בדפוס עברי, תפריט המשלב מוטיבים מעולם החלוצים ועבודת החקלאות, ושימוש בחומרים טבעיים וממוחזרים ליצירת מראה אותנטי ופשוט.

דוגמא נוספת היא עבור עיצוב בתי קפה ומסעדות על טהרת הטבעונות:

טרנד הבריאות הולך ותופס תאוצה ומצרף אליו אוהדי קולינריה רבים, אשר מופתעים שוב ושוב ממגוון האפשרויות, המגולמות בבישול טבעוני. טיפים לעיצוב מסעדה טבעונית יכללו בחירה מפלטת גוונים טבעית, בין אם מדובר על קשת צבעי הירוק על רקע של גוונים בהירים ושקטים, אשר ישתלבו עמם בהרמוניה וישדרו את ערך הבריאות ושמירה על הסביבה.
בחירת הריהוט אף היא תשמר עקרון זה, וניתן העדפה לריהוט בגוון עץ במראה טבעי.

חלוקת החלל

חלוקת החלל תיגזר מאופי הפעילות בבית הקפה והמסעדה, האם מדובר על מסעדת מזון מהיר, מי הוא קהל הלקוחות אותו היא משרתת? אנשי עסקים? זוגות אוהבים? חברים? משפחות? מהו סגנון האכילה במסעדה זו ? בופה- הגשה עצמית, הגשה אל השולחנות? רכישה בקופה ופינוי עצמי. כל אלה הם מרכיבים מרכזיים, שיש לקחת אותם בחשבון בדבר חלוקת החלל. במידה ומדובר על מסעדת מזון מהיר, הרי שעיקר החלל יוקדש לאזור האכילה, במטרה לייצר מקסימום מקומות, בהם ניתן לשבת, לסעוד בתצורות ישיבה שונות, בין אם על כסאות בר, או בספות נוחות, וכדומה. אם מדובר על מסעדה בה מושם הדגש על אוכל גורמה איכותי, נכון יהיה להביא את חלל הבישול אל האורחים, וזאת באמצעות פתיחתו קדימה, או הוספת קירוי ומחיצת זכוכית, המאפשרת לסועדים הצצה אל הנעשה במטבח "מאחורי הקלעים".
מסעדות, אשר פונות לקהל המשפחות, יצטרכו להקצות שטח, המאפשר מקום גם לכיסאות אוכל עבור הפעוטות, כיורים ושירותים נמוכים ועוד. כל אלה, לא רק שיהפכו את חווית הביקור במסעדה לנעימה יותר, אלא יהוו עבורה יתרון תחרותי מול מתחרותיה

לסיכום, בטרם עיצוב מסעדה או בית קפה מומלץ להגדיר את קהל הלקוחות, סגנון הבישול ואת המיתוג, שיציג את המסעדה אל ההצלחה.

אודותינו

לפעמים כל מה שצריך לשים לב אליו הוא הפרט הקטן שיוצר שינוי גדול. כשמדברים על עיצוב, המפתח הוא בפרטים, קטנים כגדולים הם אלו שיישרו אווירה, יכניסו פן עיצובי ושיקי ויהפכו כל חלל לעולם ומלאו. אנחנו החלטנו להביא לכם את הבשורה בעולם העיצוב והאדריכלות, אחרי ניסיון וידע שצברנו במשך שנים רבות. אנו שמחים לשתף אתכם בפרויקט הזה. פרויקט קמן למען כולם.

פרטיי יצירת קשר

רוצים לפרסם מאמר איכותי ורלוונטי

לעיצוב הבית פנים וחוץ ? 

ליצירת קשר  - לחצו כאן